Groningen kan aan de slag!

Dinsdag 8 november 2015 was ik aanwezig bij de uitreiking van de Postcoderoospremie die de Provincie Groningen ter beschikking stelde. Deze premie was bestemd voor de lokale energie coöperaties die de beste en meest kansrijke plannen hadden ingediend.

De totale premie van €235.000 is uiteindelijk verdeeld onder de volgende winnaars: Duurzaam Menterwolde, Energie coöperatie Zonnedorpen bij Zijldijk, Stedum Neutraal, Vereniging Dorpsbelangen Loppersum, Dorpsvereniging Garnwerd, en Zevenster Zonnestroom uit Zuidhorn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Tijdens deze bijeenkomst werd het nieuwe handboek ‘Succesvolle PV-exploitaties via de Regeling Verlaagd Tarief’’ gepresenteerd.

Naast dat ik zelf van uit de GrEK betrokken was bij de aanvraag van drie van de winnaars van de avond mocht ik een presentatie geven. Hierbij heb ik in het kort een update gegeven over de mogelijk wijzigingen van de Regeling Verlaagd Tarief per 1 januari 2016 en hoe de geldstromen lopen bij een postcoderoosproject. Deze presentatie kunt hier downloaden.

Terug naar het overzicht