SDE+ en PCR op één dak?

Stel je hebt een groot dak waarop je reeds al zonnepanelen hebt gelegd. Voor een rendabele exploitatie heb je hiervoor in het verleden al de SDE+ regeling aangevraagd. Omdat je toch nog een stuk dak over hebt, wil je wel meer zonnepanelen op je dak hebben. Kun je dan voor deze nieuwe zonnepanelen dan de Regeling Verlaagd Tarief toepassen? En kun je deze zonnepanelen dan plaatsen op dezelfde aansluiting als de zonnepanelen waarvoor je reeds de SDE+ hebt aangevraagd?

Ja, je kunt op één dak zowel de SDE+ regeling toepassen als de Regeling Verlaagd Tarief. Op dezelfde aansluiting de SDE+ en de Regeling Verlaagd Tarief toepassen is echter niet mogelijk. Voor de Regeling Verlaagd Tarief geldt namelijk de voorwaarde dat je een aparte terug leveringsaansluiting plaatst. Is de virtuele aansluiting een mogelijkheid?

In artikel 19a lid 5 sub c van de uitvoeringsregeling is bepaald dat een virtuele aansluiting alleen mogelijk is, indien garanties van oorsprong worden afgegeven die uitsluitend betrekking hebben op de installatie waarvoor de Regeling Verlaagd Tarief wordt toegepast. Omdat in dit geval op dezelfde aansluiting in verband met de SDE+ regeling al Garanties van Oorsprong worden afgegeven, is een virtuele aansluiting voor Regeling Verlaagd Tarief in dit geval niet mogelijk. SDE+ en Regeling Verlaagd Tarief op één dak is dus wel mogelijk, alleen niet op dezelfde aansluiting.

Terug naar het overzicht